Pasqyrë e barnave më efektive dhe të lira për prostatitin

pasqyrë e barnave të prostatitit

Në artikull, ne kemi mbledhur të gjitha barnat për prostatitin që mjekët përshkruajnë si pjesë e trajtimit të inflamacionit akut dhe kronik të gjëndrës së prostatës. Do të mësoni se çfarë efekti kanë, si t'i merrni, sa kushtojnë dhe nga cilat efekte anësore duhet të keni frikë.

Cilat barna përdoren për trajtimin e prostatitit

Trajtimi i prostatitit bazohet në antibiotikë dhe ilaçe anti-inflamatore. Si një terapi ndihmëse, përshkruhen imunomodulues, agjentë për përmirësimin e proceseve metabolike në gjëndër, antispazmatikë. Më poshtë do t'i hedhim një vështrim më të afërt secilit grup.

Antibakterial

Antibiotikët janë të nevojshëm për trajtimin e prostatitit bakterial në mënyrë që të eliminohet shpejt infeksioni në prostatë në mënyrë që të shmangen komplikimet: migrimi i patogjenëve në testikuj, kalimi i inflamacionit në një formë kronike, zhvillimi i abscesit të prostatës dhe urosepsis.

Ilaçet zgjidhen sipas rezultateve të analizave, por derisa kultura të jetë gati, përshkruhen antibiotikë me spektër të gjerë. Patogjenët më të zakonshëm janë Escherichia coli, Enterococcus faecalis, stafilokokët, ureaplazma, klamidia. Ato mund të eliminohen vetëm me ndihmën e antibiotikëve, të cilët mund të depërtojnë në indet e gjëndrës dhe të grumbullohen në to për një kohë të gjatë. Këto veti zotërohen nga fluorokinolonet. Këto barna janë të vlefshme në atë që janë në gjendje të depërtojnë në barrierat mbrojtëse të sintetizuara nga ureaplazma. Tetraciklinat janë efektive kundër klamidias, shufrave, stafilokokut. Me prostatitin trichomonas, përshkruhen ilaçe të bazuara në substancën antiprotozoale metronidazol.

Ndonjëherë ilaçet injektohen direkt në prostatë. Kjo quhet terapi limfotropike.

Antimykotike

Prostatiti fungal është i rrallë. Ilaçet antifungale për inflamacionin e prostatës zakonisht përshkruhen si një profilaksë për kandidiazën. Pas një kursi të marrjes së antibiotikëve, imuniteti zvogëlohet dhe ndodh riprodhimi aktiv i kërpudhave, mund të zhvillohet balaniti candidal dhe balanoposthiti.

Anti-inflamator

Ilaçet anti-inflamatore jo-steroide (NSAIDs) janë të përshkruara për prostatitin akut dhe përsëritjen kronike. Dhimbja nga një prostatë e përflakur jep në pjesën e poshtme të shpinës, këmbëve, rektumit. Barnat anti-inflamatore jo-steroide bllokojnë çlirimin e substancave që provokojnë inflamacion. Për të shmangur efektet anësore nga trakti gastrointestinal, me përkeqësimin e prostatitit, ilaçet përshkruhen në formën e supozitorëve. Ilaçet janë të lira, por nuk mund të përdoren për një kohë të gjatë.

Antispazmatikë

Prostata e përflakur bymehet dhe shtrydh uretrën duke e vështirësuar urinimin, dhimbja shkakton spazma muskulore. Antispazmatikët relaksojnë fibrat e muskujve të lëmuar të prostatës, uretrës, qafës së fshikëzës, duke lehtësuar urinimin dhe lëvizjet e zorrëve. Këto barna me inflamacion të lehtë mund të zëvendësojnë barnat anti-inflamatore jo-steroide. Në veçanti, substanca drotaverine shpesh përfshihet në përgatitjet dhe nuk ka efekte anësore.

Alfa bllokuesit

Veprimi i alfa-adenobllokuesve është i ngjashëm me antispazmatikët, por shumë më i theksuar. Ato janë të përshkruara edhe për urinim të dobët. Këto barna ulin ndjeshëm tonin e prostatës, muret dhe qafën e fshikëzës. Rrjedha e urinës bëhet e sigurt, nuk ndërpritet, fshikëza zbrazet plotësisht. Alfa-bllokuesit ndihmojnë për të shmangur akumulimin e urinës së mbetur, në të cilën bakteret shumohen në mënyrë aktive, dhe ndryshimet patologjike në muret e fshikëzës. Një efekt anësor i zakonshëm i këtyre barnave është ejakulimi retrograd.

Ilaçet kundër dhimbjeve

Funksioni i lehtësimit të dhimbjes për prostatitin kryhet me sukses nga barnat anti-inflamatore jo-steroide, por nëse ato dështojnë, analgjezikët përshkruhen në injeksione.

Diuretik

Ilaçet diuretike për prostatitin nevojiten për të larë kanalin urinar, për të hequr lëngun e tepërt dhe për të lehtësuar ënjtjen e gjëndrës. Agjentët kimikë si furosemidi përshkruhen rrallë në mënyrë që të mos provokojnë një çekuilibër në ekuilibrin e kripës. Shumica e mjekëve preferojnë preparate bimore.

qetësues

Qetësues, më saktë, ilaqet kundër depresionit, në prostatitin kronik nevojiten për të lehtësuar simptomat e neurozës dhe depresionit të shkaktuar nga dhimbja e vazhdueshme, pamundësia për të zbrazur normalisht fshikëzën. Mjekët shpesh përshkruajnë SSRI, por ato përkeqësojnë funksionin erektil.

Enzimat

Përgatitjet e bazuara në enzima me origjinë shtazore dhe bimore hollojnë sekretimin e prostatës, duke lehtësuar kullimin e kanaleve të gjëndrës, kanë një efekt analgjezik dhe imunomodulues. Metoda më efektive e administrimit është injeksioni intramuskular.

Imunomoduluesit

Prostatiti kronik zvogëlon imunitetin lokal të gjëndrës së prostatës, përkatësisht është e nevojshme ngritja e saj në radhë të parë. Në këtë drejtim, preparatet e bazuara në peptidet e prostatës së gjedhit janë efektive. Ata rivendosin proceset metabolike në gjëndër, stimulojnë aktivitetin e epitelit sekretues. Sekreti normal ka veti antibakteriale, të cilat gjithashtu ndihmojnë në lehtësimin e inflamacionit. Forma optimale e preparateve është në formën e qirinjve.

Urologët shpesh përshkruajnë induktorë të interferonit si terapi imunomoduluese. Imunologët paralajmërojnë se një ndërhyrje e tillë në sistemin imunitar duhet të synohet vetëm pas një imunogrami. Mjeku fillimisht duhet të zbulojë se në cilën hallkë është dështimi dhe nëse ekziston fare.

shtesa dietike

Për trajtimin dhe parandalimin e prostatitit, suplementet dietike janë të përshkruara në baza natyrale. Kryesisht është një ekstrakt i palmës sabale, është gjithashtu serenoia zvarritëse. Substancat aktive bllokojnë enzimat që provokojnë inflamacion dhe ënjtje, forcojnë enët e gjakut, përmirësojnë qarkullimin e gjakut në zonën e legenit. Me një kurs të marrjes së ilaçit, procesi i urinimit lehtësohet.

konkluzioni

Mbani mend:

  1. Prostatiti është një sëmundje multifaktoriale, prandaj trajtohet me një kompleks barnash.
  2. Para diagnozës, nuk mund të pini antibiotikë dhe uroseptikë, në mënyrë që të mos shtrembëroni rezultatin.
  3. Në farmacitë online, shumë ilaçe janë shumë më të lira se në ato konvencionale.