Cilat ilaçe të lira ndihmojnë në eliminimin e prostatitit

barna për trajtimin e prostatitit

Duke pasur parasysh numrin gjithnjë në rritje të pacientëve me prostatit, industria farmaceutike ofron qindra ilaçe të ndryshme për sëmundjen dhe arsenali i barnave plotësohet vazhdimisht. Përballë këtij problemi, shumica e meshkujve nuk shkojnë te mjeku, por te farmacia, me shpresën se aty do të marrin një "ilaç mrekullibërës" që do t’i çlirojë nga kjo plagë brenda dy ditësh. Pa e kuptuar çështjen, një person nuk e kupton se cilat pilula të prostatitit janë të lira dhe efektive për të zgjedhur. Edhe farmacisti nuk mund t'i përgjigjet kësaj pyetjeje, duke i ofruar barnat më të njohura që mund të rezultojnë krejtësisht të padobishme, madje edhe të dëmshme.

Një specialist duhet të zgjedhë një regjim efektiv terapeutik, duke marrë parasysh formën dhe fazën e zhvillimit të sëmundjes, karakteristikat individuale të pacientit dhe praninë e kundërindikacioneve. Ilaçet e përdorura ndahen në grupet e mëposhtme:

 • Etiotropikë - agjentë antibakterialë të krijuar për të shkatërruar patogjenët infektivë.
 • Simptomatike - lehtëson simptomat e dhimbshme.
 • Patogjenetike - kontribuojnë në eliminimin e mbingarkesës në zonën e legenit, përmirësojnë furnizimin me gjak në gjëndrën e prostatës.

Terapia komplekse e barnave përfshin përdorimin e barnave të tilla:

 • Antibiotikët.
 • Anti-inflamator.
 • α-bllokuesit.
 • Antispazmatikë.
 • Mjete për përmirësimin e qarkullimit të gjakut.

Konsideroni në detaje pilulat për prostatitin tek meshkujt.

Agjentët antibakterialë

Ato përfaqësojnë një grup shoku në përbërjen e terapisë me ilaçe, përdoren në sëmundjet akute dhe kronike. Detyra e tyre është të shkatërrojnë mikroorganizmat patogjenë, të lehtësojnë simptomat e dehjes dhe të zvogëlojnë inflamacionin. Meqenëse çdo agjent infektiv është i ndjeshëm ndaj disa antibiotikëve, bëhet bakposev për të zgjedhur ilaçin e duhur.

Ilaçet për trajtimin e prostatitit tek meshkujt janë në dispozicion në tableta, në formë injektuese, në formën e supozitorëve rektal dhe solucioneve instiluese (injektimi i drogës në uretrës). Urologët janë të mendimit se me inflamacion të prostatës, efekti terapeutik më i theksuar vërehet me administrimin rektal të barit.

Antibiotikët e përdorur ndahen në grupet e mëposhtme:

 • Fluoroquinolones - kanë efektin terapeutik më të theksuar.
 • Cefalosporinat janë efektive kundër shumë patogjenëve, por kanë një kohëzgjatje të shkurtër veprimi.
 • Aminopenicilinat - indikohen për inflamacion të lehtë, pa komplikime, përkeqësime të rralla të formës kronike.
 • Tetraciklinat - rrallë shkaktojnë efekte anësore. Krahasuar me antibiotikët e tjerë, ata tregojnë aktivitet më të theksuar ndaj patogjenëve atipikë (mikoplazma, klamidia).
 • Makrolidet - kanë një efekt të dobët terapeutik, por në të njëjtën kohë kanë toksicitet të ulët.

Regjimi kompleks i trajtimit përfshin barna antibakteriale:

Grupi i drogës Karakteristikat e aplikimit klinik
Aminopenicilinat e mbrojtura Ato përdoren për procese akute dhe përkeqësime të rralla të prostatitit kronik të shkaktuar nga mikroflora ekskluzivisht tipike. Joaktiv ndaj patogjenëve atipikë.
Fluorokinolonet Ndryshojnë në efektin e shprehur antibakterial për shumicën e mikroorganizmave tipikë dhe atipikë. Depërtojnë dhe përqendrohen në mënyrë perfekte në indet e prostatës. Ata kanë një veprim të zgjatur, prandaj përshkruhen një herë në ditë.
Cefalosporinat Kanë një spektër të gjerë dhe kohëzgjatje të shkurtër të veprimit antibakterial. Ato mund të përbëjnë një grup shoku antibiotikësh në trajtimin e çdo forme të prostatitit.
makrolidet Agjentë antibakterialë me veprim të zgjatur ditor dhe aftësi kumulative. Ata depërtojnë mirë në indin e prostatës. Ata tregojnë aktivitetin më të madh kundër patogjenëve atipikë. E gjithë kjo mundëson përdorimin e këtij grupi antibiotikësh për trajtimin e çdo lloj prostatiti.
Agjentë të tjerë antibakterialë Ato përbëjnë një grup shtesë barnash që përdoren si shtesë e barnave kryesore në regjimet komplekse të trajtimit.

Medikamente anti-inflamatore

pilula për prostatit

Ilaçet anti-inflamatore për prostatitin përdoren në kombinim me antibiotikë. Ilaçet jo-steroide ndihmojnë në reduktimin e ënjtjes së gjëndrës, duke zvogëluar kështu ngjeshjen e uretrës dhe vështirësinë në urinim. Gjithashtu, këto barna kanë një efekt analgjezik. Nëse barnat e këtij grupi nuk kanë një efekt pozitiv, pacientit i përshkruhen ilaçe të fuqishme hormonale anti-inflamatore.

Mjete të tjera

ilaçe kundër dhimbjes për prostatitin

Një nga simptomat më të pakëndshme të prostatitit janë problemet me urinimin që vijnë nga spazma e muskujve të lëmuar të gjëndrës dhe ure. Për të eliminuar këtë shkelje, përdoret një grup α-bllokues. Veprimi i tyre ka për qëllim relaksimin e fibrave të muskujve dhe lehtësimin e lëshimit të urinës.

Për të zvogëluar inflamacionin dhe për të lehtësuar dhimbjen, përshkruhen antispazmatikë.

Është e pamundur të përmendim ilaçin më të mirë për prostatitin sot, pasi çdo pacient reagon ndryshe ndaj terapisë me ilaçe. Mjetet që janë efektive në një rast mund të jenë krejtësisht të padobishme për një pacient tjetër.

Inflamacioni i gjëndrës së prostatës zhvillohet jo vetëm si rezultat i ekspozimit ndaj patogjenëve patogjenë, por edhe si rezultat i mbingarkesës. Çrregullime të tilla gjithashtu parandalojnë rigjenerimin e shpejtë të indeve, restaurimin e funksioneve të organit të prekur dhe zvogëlojnë efikasitetin terapeutik të barnave. Për t'i eliminuar ato, përdoren barna për të përmirësuar furnizimin me gjak të gjëndrës.

Masat parandaluese

Për të mbajtur një prostatë të shëndetshme, ju nevojiten:

 • Ushqimi i duhur - dieta duhet të përfshijë ushqime që furnizojnë trupin me makro- dhe mikroelementet e nevojshme, vitaminat.
 • Jeta e rregullt intime.
 • Diagnoza dhe trajtimi në kohë i sëmundjeve të sistemit gjenitourinar.
 • Aktivitet fizik të mjaftueshëm.