A është e mundur të kurohet prostatiti

A ka një kurë për prostatitin? Të gjithë meshkujt janë alarmues, sidomos kur bëhet fjalë për shëndetin e meshkujve. Me patologjitë e sistemit riprodhues, ata panikohen, janë të prirur ndaj depresionit, gjë që ka një efekt të keq në psikikë.

Prostatiti është një proces inflamator i gjëndrës së prostatës, e cila është përgjegjëse për prodhimin e sekretimit, i cili është pjesë e ejakulantit. Moskryerja e trajtimit në kohë të prostatitit tek meshkujt provokon kalimin e sëmundjes në një formë kronike.

Trajtimi i prostatitit është i nevojshëm, pasi sëmundja shndërrohet në adenomë, dhe më pas degjeneron në kancer.

Cilët faktorë rreziku ekzistojnë tek meshkujt për shfaqjen e prostatitit

Deri kohët e fundit, mjekët argumentuan se shfaqja e prostatitit mund të ndodhë vetëm te meshkujt pas 45 vjetësh. Megjithatë, sëmundja ka ndryshuar moshën e pacientëve, sot inflamacioni i prostatës shfaqet edhe tek fëmijët e vegjël. A ka një kurë për prostatitin kronik?

Për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje, është e nevojshme të kuptohet pyetja se çfarë e shkakton një shpërthim të sëmundjes.

Faktoret e rrezikut:

mjeku jep këshilla për trajtimin e prostatitit
 • Infeksioni i transmetuar përmes marrëdhënieve seksuale. Kur një mashkull bën një jetë të shthurur, duke mos përdorur kontraceptivë gjatë akteve seksuale rastësore, ai mund të infektohet me viruse, baktere dhe mikroorganizma të dëmshëm. Pas depërtimit të infeksionit në organet e legenit, zhvillohet një proces inflamator. Infeksioni nuk është gjëja më e keqe që mund të merrni në krahasim me HIV-in, trikomoniazën, gonorrenë.
 • Jeta seksuale e parregullt. Abstinenca e zgjatur ose kontakti seksual shumë i shpeshtë mund të provokojë shfaqjen e ngecjes së sekretit në prostatë. Fenomene të tilla ndikojnë negativisht në sistemin gjenitourinar. Marrëdhëniet me ndërprerje janë gjithashtu shumë të dëmshme për shëndetin e meshkujve. Eksitimi i shpeshtë me ejakulim inferior mund të shkaktojë fillimin e prostatitit.
 • predispozicion gjenetik. Nëse një nga të afërmit më të afërt në familje kishte prostatit, atëherë rreziku i sëmundjes në burra të tillë është shumë më i lartë se në përfaqësuesit e tjerë të gjysmës së fortë të njerëzimit.
 • Varësia nga alkooli, varësia nga nikotina, përdorimi i drogës, dietë me cilësi të dobët. Të gjitha këto arsye mund të ndikojnë në shfaqjen e prostatitit, pasi ndikojnë plotësisht në shëndetin e të gjithë organizmit, duke përfshirë edhe organet e legenit.
 • Hipotermia. Burrat janë shumë të ndjeshëm ndaj të ftohtit, veçanërisht në sezonin e ftohtë. Për shkak të hipotermisë së këmbëve ose të gjithë trupit, mund të shfaqen simptoma të inflamacionit të gjëndrës së prostatës. Gjëndra e prostatës nuk e pëlqen shumë hipoterminë.
 • Mënyrë jetese sedentare. Inflamacioni i gjëndrës së prostatës ndodh tek meshkujt që janë të privuar nga aktiviteti fizik. Kjo është për shkak të qarkullimit të dëmtuar të gjakut në organet e legenit. Përveç kësaj, ka kapsllëk, stagnim të sekretimit në prostatë dhe, si rezultat, prostatiti ndizet.
urinim i dhimbshëm me prostatit

Një faktor i rëndësishëm është gjendja e përgjithshme e sistemit imunitar. Prandaj, nëse një ditë më parë pacienti ka pësuar një sëmundje virale ose infektive, trupi i tij dobësohet dhe nuk mund të luftojë me fuqinë e plotë me infeksionin që ka depërtuar.

Në të njëjtën kohë, një burrë ndjen disa simptoma me të cilat mund të njihet prostatiti:

 • vështirësi në kalimin e urinës;
 • dhimbje të një natyre tërheqëse në pjesën e poshtme të barkut dhe në perineum;
 • mungesa e vazhdueshme ose e shpeshtë e ereksionit në mëngjes;
 • potencë e dobësuar ose mungesë e plotë;
 • jo një ndjesi e gjatë e dhimbshme në organet gjenitale pas shpërthimit të farës.

Nëse një mashkull ka prostatit kronik, a trajtohet kjo sëmundje? Hapi i parë është të shkohet te çështja e eliminimit të shkakut që provokoi shfaqjen e kësaj patologjie. Detyra tjetër është të rishikoni stilin tuaj të jetesës.

A ka një kurë për prostatitin?

Në disa pacientë, në sfondin e terapisë mjekësore të pasuksesshme, shfaqet depresioni, pas së cilës burri nuk dëshiron të vazhdojë terapinë e mëtejshme. Ata pajtohen me sëmundjen e tyre, e cila e rëndon gjendjen e gjëndrës së prostatës deri në ecurinë kronike të sëmundjes.

Asgjë nuk është e pamundur, nuk mund të zvarritet një situatë tashmë e vështirë - prostatiti trajtohet në mënyrë të përsosur nëse bëni çdo përpjekje. Të paktën sot ka shumë metoda dhe ilaçe.

Si t'i qasemi trajtimit të gjëndrës së prostatës

Gjëndra mashkullore nuk do të shqetësohet kurrë nëse nuk është e përflakur. Kur disa ndryshime të një natyre të padëshirueshme fillojnë të ndodhin në trup, kjo manifestohet me simptoma të caktuara:

 • rritje e prodhimit të urinës;
 • djegie;
 • urinim i shqetësuar;
 • dhimbje në organet e legenit;
 • të natyrës seksuale.

Para fillimit të terapisë mjekësore, do t'ju duhet të konsultoheni me një specialist i cili do të përshkruajë trajtimin e nevojshëm pas diagnozës. Ndonjëherë mund t'ju duhet të konsultoheni me një numër specialistësh.

 1. Urologu. Mjeku i profilit duhet të ekzaminojë së pari pacientin.
 2. Fizioterapisti përshkruan procedurat e nevojshme, për çdo pacient specialisti ka qasjen e tij, në çdo rast kërkohet një qasje individuale.
 3. Kirurg. Me abscese purulente, ky specialist ndihmon.
 4. Psikiatër. Meshkujt me ekuilibër psiko-emocional të shqetësuar duhet të bëjnë seanca me një psikoterapist.

Me procese shtesë patologjike në trup, mund të kërkohen ekzaminime të tjera specialistike, duke marrë parasysh profilin e sëmundjes.

Si trajtohet inflamacioni i prostatës?

Prostatiti është i shërueshëm pas një diagnoze të plotë:

Diagnoza laboratorike e prostatitit
 • kërkime laboratorike;
 • analiza e sekretimit të prostatës;
 • ultratinguj;
 • Uroflowmetry (përcaktimi i shpejtësisë së urinës).

Pas kryerjes së procedurave të nevojshme dhe sqarimit të pamjes klinike, përcaktohet një regjim trajtimi.

Kur caktoni një kurs të plotë, skema duket si kjo:

 • përdorimi i terapisë me antibiotikë;
 • refleksologji, ultratinguj, hirudoterapi dhe një sërë procedurash të tjera fizioterapie;
 • masazhimi i prostatës.

Regjimi i trajtimit i përshkruar nga urologu duhet të mbështetet nga një sërë disa ndryshimesh në jetën tuaj, përkatësisht:

 • respektimi i një stili jetese të shëndetshëm;
 • ushqimi i duhur;
 • marrja e komplekseve të vitaminave;
 • aktivitete sportive (ushtrime ditore, vrapim).

Ritmi i vendosur mirë i jetës, mbështet në mënyrë shumë efektive terapinë terapeutike.

Llojet e prostatitit

Lloji i patologjisë përcaktohet pas një diagnoze të plotë dhe marrjes së rezultateve të testit. Bazuar në llojin e sëmundjes, specialisti zgjedh një kurs të pranueshëm të trajtimit. A mund të shërohet prostatiti?

Forma akute e sëmundjes. A trajtohet prostatiti akut? Kjo patologji trajtohet me përdorimin e detyrueshëm të një kursi antibiotikësh. Shpesh sëmundja merr një formë të rëndë, atëherë pacienti duhet të shtrohet në spital për një regjim të zgjatur trajtimi me metoda dhe medikamente të ndryshme. Praktikisht nuk ka raste kur prostatiti nuk shërohet. Kjo për faktin se forma akute e prostatitit është e lehtë për t'u diagnostikuar.

Lloji infektiv i patologjisë. Terapia terapeutike ka për qëllim eliminimin e florës infektive. Rekomandohet përdorimi i barnave antibakteriale, anti-inflamatore që përmirësojnë qarkullimin e gjakut.

Ecuria kronike e sëmundjes. Pacientët me një formë kronike trajtohen për shumë më gjatë. Sëmundja kërkon shumë përpjekje dhe qasje të kujdesshme. Në disa raste, është e nevojshme t'i nënshtrohen disa kurseve të terapisë duke përdorur teknika të ndryshme. Burrat që kanë shëruar prostatitin kronik thonë se u është dashur të luftojnë patologjinë për më shumë se një vit. Në procesin e trajtimit, burrat shpesh i drejtohen recetave popullore për ndihmë, por vlen të përmendet se mjekësia tradicionale nuk mund të jetë kryesore, por vetëm shtesë.

Si ndihmojnë mjetet juridike popullore

Ju mund të kuroni një sëmundje kronike me ndihmën e përdorimit shtesë të ilaçeve tradicionale. Për këtë, ka shumë receta për përgatitjen e zierjeve, tinkturave, supozitorëve rektal.

Produktet e bletëve kanë veti të mira: mjaltë, propolis, subpestile, pelte mbretërore. Në internet mund të gjeni shumë opsione për trajtimin e mjekësisë tradicionale, vetëm mos harroni se trajtimi përdoret përveç skemës së përshkruar të urologut.