Barna për trajtimin e prostatitit tek meshkujt, ilaçe kundër adenomës së prostatës

kapsula për prostatit

Baza e trajtimit të adenomës së prostatës është emërimi i medikamenteve të ndryshme për prostatitin.

Kompleksiteti i trajtimit të kësaj sëmundjeje qëndron në diversitetin, dhe ndonjëherë në kompleksitetin e shkaqeve të shfaqjes së saj. Prandaj, para se të përshkruani ndonjë ilaç për trajtimin e prostatitit, një burrë dërgohet për testim për të përcaktuar me saktësi shkakun e sëmundjes në këtë rast të veçantë.

Dhe edhe në rastin e një diagnoze të saktë dhe të saktë të adenomës së prostatës, trajtimi me medikamente në disa raste mund të zgjasë me vite. Përpjekjet e pavarura për të hequr qafe inflamacionin e gjëndrës do të kontribuojnë vetëm në kalimin e sëmundjes në një formë kronike.

Grupet e barnave për prostatitin:

 • antibakterial;
 • anti-inflamator jo-steroidal;
 • hormonale;
 • antispazmatikë;
 • alfa-bllokues;
 • relaksues të muskujve;
 • preparate bimore;
 • peptidet bioregulatore.

Trajtimi i adenomës së prostatës me ilaçe antibakteriale përshkruhet nëse procesi inflamator është shkaktuar nga një infeksion bakterial.

Deri më sot, me inflamacion akut dhe kronik të prostatës të shkaktuar nga një infeksion bakterial, mund të përshkruhen 7 grupe antibiotikësh:

 1. Penicilina të mbrojtura - merren 2 herë në ditë për 1000 mg me një interval prej 12 orësh ndërmjet dozave për 10 ditë.
 2. Cefalosporinat e gjeneratës III - merren për 10 ditë 1 herë në ditë në mënyrë intravenoze, 2 ml, ose 2 herë në ditë në mënyrë intravenoze / intramuskulare, 1 ml.
 3. Cefalosporinat e gjeneratës IV - merren 1 herë në ditë për 7 ditë, 2 ml në mënyrë intramuskulare ose intravenoze.
 4. Aminoglikozidet - merrni 1 ml për një javë 1 herë në ditë në mënyrë intramuskulare.
 5. Fluoroquinols brezi II - merrni 1-2 javë dy herë në ditë, 200 mg.
 6. Fluoroquinols e gjeneratës III - merrni për 5 ditë, 1 tabletë në ditë në një dozë prej 500 mg.
 7. Makrolidet - merren dy herë në ditë, 500 mg për 14 ditë.

Paralelisht me emërimin e antibiotikëve, prostatiti tek meshkujt trajtohet me NSAID. Ilaçet anti-inflamatore jo-steroide për prostatitin tek meshkujt janë të përshkruara për të zvogëluar inflamacionin në gjëndër dhe për të eliminuar dhimbjen.

Nëse NSAIDs nuk përballen me funksionin që u është caktuar, atëherë pacientit i përshkruhen barna hormonale për adenomën e prostatës.

Meqenëse ngecja e urinës vërehet te pacientët me adenomë të prostatës, burrave u përshkruhen edhe barna për prostatitin, të cilat do të përmirësonin daljen e urinës (alfa-adenobllokuesit). Është e rëndësishme të kuptohet se alfa-bllokuesit nuk e kurojnë sëmundjen, por vetëm eliminojnë simptomat e shkaktuara prej saj (mbajtjen akute dhe kronike të urinës) duke relaksuar muskujt e lëmuar të uretrës.

Përveç këtyre barnave, shpesh përshkruhen antispazmatikë të ndryshëm për adenomën e prostatës, të cilat mund të eliminojnë dhimbjen, të përmirësojnë mikroqarkullimin dhe të normalizojnë rrjedhjen e sekretimit të gjëndrave duke relaksuar muskujt e lëmuar të enëve të gjakut.

Për shkak të dhimbjes tek një pacient me adenomë të prostatës, shfaqet spazma refleksore e muskujve të perineumit, e cila në të ardhmen vetëm sa e komplikon pamjen e sëmundjes, duke e vështirësuar edhe më shumë urinimin dhe rritjen e sindromës së dhimbjes. Për të shmangur këtë dhe për t'ju bërë të ndiheni më mirë, pacientit i përshkruhen relaksues të muskujve.

Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet një grupi të tillë barnash si peptidet bioregulatore. Këto janë ilaçe të reja për trajtimin e prostatitit, të cilët nuk luftojnë agjentin shkaktar të inflamacionit dhe nuk ulin dhimbjen, por përshpejtojnë procesin e shërimit, pasi stimulojnë rigjenerimin e gjëndrës dhe normalizojnë proceset metabolike në to. Këto barna krijojnë peptide bioreguluese nga gjëndra e prostatës së bagëtive, kështu që pas përdorimit të tyre procesi i rigjenerimit të indeve ndodh mjaft shpejt.

Gjithashtu, për trajtimin e adenomës së prostatës përdoren preparate të ndryshme bimore për prostatitin. Preparatet bimore mund t'i përgatisni vetë (zierje, infuzione), ose mund të blini preparate të gatshme bimore në kapsula ose solucione.

Mjete homeopatike për prostatitin.

Përveç barnave të listuara, përdoren edhe mjete homeopatike. Ndryshe nga ilaçet e tjera, mjetet juridike homeopatike për prostatitin nuk i shtypin simptomat e sëmundjes, por e trajtojnë atë duke aktivizuar mbrojtjen e trupit. Aktivizimi i forcave mbrojtëse ndodh sipas parimit të "trajtimit të të ngjashmit me të ngjashëm", domethënë, përgatitjet komplekse homeopatike shkaktojnë të njëjtat simptoma si adenoma e prostatës, dhe duke i përdorur ato në një përqendrim të vogël, mund të stimuloni luftën e trupit kundër inflamacionit të prostatës.

Shurup manastiri për prostatitin

Shpesh, prostatiti shqetëson meshkujt në moshë madhore. Sëmundja manifestohet në momentin më të papërshtatshëm, më së shpeshti tashmë në fazën kronike. Ka siklet, kruajtje dhe dhimbje. Përveç kësaj, në sfondin e prostatitit, mund të zhvillohen pasoja të rënda. Një nga kushtet për një trajtim kompleks pozitiv është përfshirja e shurupit Manastic në terapi. Tashmë në javën e tretë të terapisë, burri ndihet shumë më mirë, të gjitha simptomat e kësaj sëmundjeje të rëndë zhduken: dhimbje, probleme me urinimin, inflamacion. Imuniteti, nën ndikimin e përbërësve aktivë të shurupit, forcohet ndjeshëm, fuqia rikthehet, trupi merr një kompleks vitaminash dhe elementësh gjurmë thelbësorë. Meqenëse ilaçi është plotësisht natyral, shumë ekspertë e përshkruajnë atë për parandalimin e prostatitit për të gjithë meshkujt pas 40 vjetësh. Ky është një nga ilaçet më të mira për prostatitin.

Ilaçet kineze për prostatitin

Për shkak të reputacionit të mjekësisë orientale si ilaç për të gjitha sëmundjet, shumë pacientë me inflamacion kronik të gjëndrës së prostatës po ndjekin me interes daljen e ilaçeve të ndryshme kineze në tregun vendas.

E vetmja gjë që vërtet duhet të pyesni është nëse lejohet të shitet në vende të tjera.